Kursseja järjestetään tilauksesta joko asiakkaan luona tai yrityksen tiloissa. Allaolevia kurssirunkoja voidaan muokata toiveiden mukaan. Kysy lisää ja pyydä tarjous!

RATSASTAJAN KEHONHALLINTA 1: KESKIVARTALO JA ALARAAJA

Hyvä ryhti, vahva keskivartalo, kehonhallinta ja liikkuvuus ovat hyvän istunnan ja apujenkäytön perusedellytyksiä. Tällä kurssilla opit paljon testiliikkeitä ja harjoitteita joiden avulla voit arvioida ja kehittää omaa kehonhallintaasi ihan missä vain!

Kurssin teemoja mm
-hyvän ryhdin ja istunnan perusteet
-hengitys
-keskivartalon tuki
-lantion hallinta
-liikkuvuus (lonkka ja alaraaja)
-vinoudet ja epäsymmetrisyydet

Kurssi sisältää sekä teoriaa että paljon käytännön harjoittelua. Sisältää myös sähköisen materiaalin. Kurssi sopii kaiken tasoisille ratsastajille. Kesto n. 2,5h.

RATSASTAJAN KEHONHALLINTA 2: YLÄVARTALO JA LAPATUKI

Hyvä ryhti, vahva keskivartalo, kehonhallinta ja liikkuvuus ovat hyvän istunnan ja apujenkäytön perusedellytyksiä. Tämä kurssi on jatkoa Ratsastajan kehonhallinta 1 -kurssille.

Tällä kurssilla keskitymme ylävartaloon ja erityisesti lapatukeen. Käymme läpi mitä lapatuki tarkoittaa ja miten sitä voi harjoittaa, sekä miten se vaikuttaa ratsastukseen. Lisäksi syvennämme edellisen kurssin aiheita sekä käymme läpi selkärangan liikkuvuutta ja harjoitteita sen parantamiseksi. Kurssi sisältää teoriaa ja käytännön harjoittelua, opit paljon uusia harjoitteita kehonhallinnan kehittämiseksi!

Sisältää sähköisen materiaalin.

Kesto n. 2h.

HEVOSEN LIIKKEISIIN MUKAUTUMINEN JA OHJASTUNTUMA

Tämä kurssi on jatkoa Ratsastajan kehonhallinta 1 ja 2 kursseille, mutta sopii hyvin myös käytäväksi erikseen.

Kurssin aiheita:
-tasapaino
-ratsastajan käden asento ja ohjastuntuma
-hevosen liikkeisiin mukautuminen
-pidätteet

Sisältää sähköisen materiaalin.

Kesto n. 2h.

RATSASTAJAN LIIKKUVUUS JA KEHONHUOLTO

Hyvä liikkuvuus auttaa ratsastajaa mukautumaan hevosen liikkeisiin pehmeästi ja joustavasti. Tällä kurssilla käydään läpi erilaisia liikkuvuusharjoitteita, sekä kehonhuoltoa hyödyntäen esimerkiksi foamrolleria ja erilaisia palloja. Keskitymme erityisesti ratsastuksen kannalta oleellisten kehon osien, kuten lonkkien liikkuvuuden harjoittamiseen. Saat kurssilta sähköisen materiaalin jossa ohjeet kurssilla tehtäviin harjoitteisiin.

Kesto n. 2,5h

SPIRAALISTABILAATIO WORKSHOP RATSASTAJILLE

Ratsastuksessa vakaan istunnan saavuttamiseksi tarvitaan muun muassa tasapainoa, liikkuvuutta ja vahvoja kehon tukilihaksia. Spiraalistabilaatio harjoittaa kaikkia näitä ominaisuuksia ja sopii erittäin hyvin ratsastajien oheisharjoitteluksi.

Tällä kurssilla käydään läpi hyvän ryhdin ja istunnan perusteet, spiraalistabilaation perusperiaatteet ja harjoitellaan menetelmän perusliikkeitä erityisesti ratsastusta ja siinä vaadittavia ominaisuuksa ajatellen.

Kesto 2h.