Keventäminen on ratsastajan tärkeimpiä taitoja. Kevyt ravi on asia, joka opetetaan alkeiskurssilla ensimmäisten joukossa. Keventämällä oikein ratsastaja voi huomattavasti helpottaa hevosen työskentelyä ja antaa hevosen selälle enemmän vapautta, tai haitata sitä mikäli kevennyksen tekniikka ei ole kunnossa.

Ratsastuksenopettajana olen joskus huomannut, että joillakin ratsastajilla hevoset alkavat hidastamaan kun ratsastaja rupeaa keventämään. Tämä voi olla merkki siitä, että ratsastaja ei ole tasapainossa ja häiritsee hevosta kevennyksellään. Keventäminen vaatii ratsastajalta hyvää tasapainoa sekä kehohallintaa. Alla olevalla videolla käyn läpi kevennyksen tekniikkaa sekä tyypillisimpiä virheitä. Videolle tulossa pian toinen osa, jossa havainnollistan samoja asioita hevosen selässä. Videoilla annan myös sekä ilman hevosta että hevosen selässä tehtäviä harjoituksia kevennyksen parantamiseen.

Tutustu myös muihin videoihin Youtube-kanavalla http://www.youtube.com/c/FysioJJ


User Avatar

Johanna Janatuinen

Fysioterapeutti, eläinfysioterapeutti ja ratsastuksenopettaja. Lisäkoulutuksia muun muassa Physiopilates 1 ja spiraalistabilaatio -ohjaaja. Myös lukuisia muita lyhyempiä koulutuksia.

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *